En spännande soppa med asiatiska smaker som passar bra både som förrätt eller som varmrätt.
2 portioner eller
förrätt till 4
1 liter kycklingbuljong, från tärning
3 torkade limeblad
1 msk japansk ljus soja
1 tsk fisksås
1 vitlöksklyfta
1 burk konserverade groddar
2 dl hackad pak soi eller färsk spenat
cirka 12 dumplings (se separat recept)
3 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1 limefrukt
1. Koka upp buljongen tillsammans med limeblad, vitlök, soja och fisksås.
2. Hacka hälften av salladslöken och låt den koka med.
3. Blanda i groddar, pak soi och dumplings. Låt småkoka i 3 minuter.
4. Tvätta limen och riv i hälften av det gröna på skalet i soppan. Pressa i 1 msk limesaft.
5. Toppa med resten av salladslöken och koriandern. Servera genast.
Recept: Malin Ottosson