3 portioner
1 pkt renskav (ca 240 g)
olja att steka i
2 msk teriyakisås
1 tsk sesamfrö
1/2 grovhackad gurka
1 nypa salt
1 nypa socker
1-2 morötter
färska solrosskott eller ärtskott
3 stekta ägg
Tortillabröd
1. Stek renskav enligt förpackningens anvisningar. Tag bort från värmen och rör ned teriyakisås, strö över sesamfrön.
2. Hacka gurkan fint och lägg i en skål. Krydda med en nypa salt och en nypa socker och rör om.
3. Riv moroten grovt eller finstrimla den, (här kan man ha god hjälp av små gäster). Skölj solrosskotten.
4. Stek äggen i lite olja. (Malva här i reportaget har just lärt dig att steka ägg, därför ingår självklart stekt ägg morfars cowboywraps).
5. Ställ fram bröden och alla tillbehör och låt alla själva fylla sin tunnbrödsrulle efter tycke och smak.
6. Servera vatten eller mjölk till maten, eller fortsätt med äppeldrinken.
Text och recept Malin Ottosson