Frestande lunchmacka med surdegsbröd, kyckling, bacon och currydressing.
4 portioner
2 kycklingbröstfiléer
utan skinn
ca 1 msk smör till
stekning
1 paket bacon, 140 g
6 skivor ljust surdegsbröd
1 tomat
4 romansalladsblad
eller annan sallad
Currydressing
0,5 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk curry
En halv finhackad vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
salt och nymald svartpeppar
1. Värm ugnen till cirka 160 grader.
2. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Låt den steka färdigt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt vila en stund. Skär sedan i ganska tunna skivor.
3. Blanda alla ingredienser till såsen. Låt den stå till sig en stund.
4. Sära på baconskivorna och stek dem knapriga i en panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaten i skivor.
5. Bred ena sidan av bröden med smör och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Eller rosta i ugnen tills de har fin färg.
6. Gör två mackor som båda består av tre brödskivor med sallad, tomat, kyckling, dressing och bacon emellan.
7. Stick ner två grillpinnar i varje sandwich för att hålla ihop dem och dela sedan båda på diagonalen så att du får fyra trekantiga club sandwiches. Servera direkt.
Recept: Tareq Taylor