Luftig och god citronfromage som toppas med färska bär.
4 portioner
3 gelatinblad
2 ägg
1 dl strösocker
rivet skal och saft från 1 citron
1 dl grekisk yoghurt (10 procent fett)
1,5 dl vispgrädde
Till servering
1 liter blandade bär till garnering
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ett par minuter.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.
4. Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
5. Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig fromage.
6. Fördela fromagen i portionsglas och låt stå i kylen i 30–40 minuter.
7. Toppa med färska bär och servera.
Recept: Tina Nordström
Foto: Lennart Weibull