Maffiga muffins med citron i både smet och topping - cupcakes att njuta av.
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1/2 citron, rivet skal
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
Topping:
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
1/2 citron, rivet skal
ev. strössel
1. Vispa smör och socker fluffigt. Riv ned citronskalet och rör ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Rör sist ned filmjölken.
2. Fördela smeten i stadiga muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna under bakduk.
3. Rör ihop toppingen av philadelphiaost, florsocker, citronsaft och citronskal.
4. Bred topping på muffinsarna och strö eventuellt på strössel.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch