Havreflarn är alltid barnsligt gott. Gör dem extra lyxiga genom att ringla ljus och mörk choklad över dem i härliga mönster.
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1 msk grädde
1/4 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn och vetemjöl. Tillsätt sirap, grädde och bakpulver under omkörning.
2. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ungefär en matsked per klick. Grädda i cirka fem minuter. Låt svalna och böj till dem lite när de är ljumma.
3. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron. Ringla choklad över flarnen med en matsked, lägg dem på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis