Baka biskvi som kondisbit är pilligt. Biskvi i långpanna däremot är smidigt och går fort.
30 BITAR
BOTTEN
600 g mandelmassa
1 dl strösocker
3 äggvitor
SMÖRKRÄM
125 g mjölkchoklad
400 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl florsocker
3 msk kakao
GARNERING
3 Dubbeldajm
200 g mörk choklad
1: Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
2: Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
3: Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
4: Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
5: Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
6: Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
7: Hacka dajmen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med dajm. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.
Recept: Frida Skattberg
Foto: Hélen Pe
ur boken Baka i långpanna (Bonnier Fakta)