En grön paj blir både nyttig och god med grahamsmjöl i degen och broccoli i fyllningen. Budget när den är som bäst.
Broccolipaj
cirkapris 16:35 per portion (2008)
2 portioner
75 g margarin
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk kallt vatten
400 g fryst broccoli
2 dl riven ost
3 ägg
2-3 dl mellanmjölk
1 nypa salt
1 nypa dragonkrydda
1. Mixa eller knåda samman margarin, grahamsmjöl, salt och vetemjöl. Tillsätt vattnet och knåda till en pajdeg. Tyck ut degen i en pajform och låt den vila i kylskåpet i minst 20 minuter.
2. Låt broccolin tina och skär den eventuellt i mindre bitar.
3. Grädda pajbotten i 200 grader i 15 minuter tills den börjar få lite färg.
4. Lägg broccolin i pajformen. Strö över den rivna osten och dragonkrydda.
5. Blanda ägg och mjölk och salta lätt. Häll mjölkblandningen över pajen och grädda i cirka 20 minuter tills äggröran har stannat och pajen börjat få fin färg.
Servera med en smörgås eller med rårivna morötter och skivade tomater.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch