Den här goda Broccoli- och äppelssalladen med valnötter serveras med fördel till ostpaj.
250 gram färsk broccoli
1 äpple
1/2 selleristjälk
1 dl valnötter
1 dl hackad coctailkapris
3 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 dl grekisk yoghurt el crème fraiche salt och peppar
1. Skär broccolin, sellerin och äpplet i mindre bitar. Hacka valnötterna och kaprisen grovt.
2. Rör samman, olja, vinäger och senap och blanda med yoghurt eller crème fraiche. Salta och peppra och smaka av. Blanda ner dressingen i resten av ingredienserna. Serveras med fördel till ostpajen.
Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.