Bluecheesesallad som toppas med krutonger, bacon och nötter.
4 portioner
Bluecheesedressing
150 g mögelost, gärna roquefort
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk rödvinsvinäger
nymalen svartpeppar
en nypa cayenne
ev lite salt
Sallad
1 pkt bacon
6 skivor dagsgammalt vitt bröd
1 dl valnötter
1 liten rödlök
1 huvud romansallad
1. Lägg samtliga ingredienser till dressingen i en matberedare (eller använd en stavmixer), mixa dressingen slät och smaka av.
2. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
3. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga.
4. Rosta nötterna i en torr panna.
5. Skala rödlöken och strimla den fint, skölj salladen och bryt den i grova bitar. Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den behåller sin spänst.
6. Toppa med krutonger, bacon och nötter.
Recept: Leif Mannerström
Foto: Charlotte Gawell