Grillad kyckling som serveras med blomkålsris som blandats med ajvar. Morotshummus, purjolök och gröna-och/eller vaxbönor.
2 pers
1 litet blomkålshuvud eller ett halvt huvud
1/2 färdiggrillad kyckling
1/2 purjolök
1-2 msk ajvar (kryddröra på burk), stark eller mild
1 Riv blomkålen grovt, eller mixa snabbt.
2 Koka upp vatten med lite salt och häll ner den rivna blomkålen. Koka 10 min och häll av i durkslag.
3 Blanda blomkålen med ajvar och tunt skivad purjolök.
4 Salta och peppra.
5 Servera med grillad kyckling, gröna- och/eller vaxbönor och morotshummus.
Morotshummus
3 stora morötter
1 msk tahini (sesampasta)
1 tsk spiskummin
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
salt, peppar
1 Skala och dela morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
2 Häll av vattnet, mosa eller mixa morötterna. Blanda ner tahini, spiskummin, citron och olja.
3 Salta och peppra.
Text: Anna Ranung
Foto: Per Ranung