God blåbärskaka med vallmofrön. Kakan gräddas i cirka 30-35 minuter i 200 grader.
175 gram smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 apelsin (juice och skal)
2 dl blåbär
2 msk vallmofrön
1 Smält smöret och låt svalna.
2 Vispa ägg och socker.
3 Blanda bakpulver med mjölet.
4 Rör samman allt plus rivet skal och juice från apelsinen.
5 Häll ner 1,5 dl blåbär (spar resten till serveringen) och vallmofrön, rör samman.
6 Häll i smörad och mjölad form (ca 24 cm diameter). Om du vill strör du lite vallmofrön på botten.
7 Grädda ca 30-35 minuter i 200 grader.
Text Anna Ranung
Foto Per Ranung
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.