Korv med mos kan vara så mycket mer än korv och mos, med en riktigt god korv som tillagas i kryddor och öl.
4 personer
Korv:500 g Cumberland Style Pork
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
8 gula lökar, tunt skivade
3 msk smör
2 tsk farinsocker
1 tsk Worcestershiresås
2 lagerblad, gärna färska
1 kvist timjan
2 dlljus kalvbuljong
1/2 dl Guinness
salt och nymalen svartpeppar
POTATISPURÉ
600 gmjölig potatis
75 grumsvarmt smör
2 dlvispgrädde
salt och nymalen vitpeppar
1. Korv: Stek korvarna gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin. Lägg dem på ett fat vid sidan om.
2. Stek lök i smör och farinsocker på svag värme i samma panna. Tillsätt worcestershiresås. Tillsätt kryddor, buljong och öl.
3. Lägg i korvarna och låt dem bräsera i löken cirka 8 minuter. Löken ska vara helt genomkokt och vätskan inkokt.
4. Puré: Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
5. Värm grädde och smör i en kastrull.
6. Pressa potatisen och tillsätt den varma grädden. Smaka av med salt och peppar.
Recepttexter: Kerim Akkoc, Gareth Jones, Herman Rasmuson och David Taylor
Foto: Charlie Drevstam