2 mindre el 1 stor aubergine (300 gram)
1 burk (eller paket) små vita bönor (cannelini)
200 gram körsbärstomater (gärna i blandade färger)
2 gula lökar
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk rökt paprika
2 tsk timjan
lite vatten (om det behövs)
salt och peppar
1 Dela auberginen på längden och skär delarna i ganska tjocka bitar.
2 Lägg bitarna i en bunke och strö över en tesked salt. Låt auberginen “vattna” sig ca 10 min.
3 Dela tomaterna på hälften.
4 Häll oljan i en gryta, blanda ner tomatpuré och paprikapulvret,
5 Rör om och lägg i lök, tomater och aubergine, med det salta vattnet och timjan.
6 Häll i de vita bönorna (sköljda). Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
Av Anna Ranung
Foto Per Ranung