Ärt och bönrisotto som toppas med kycklingskivor och ruccola.
4 personer
1 l grönsaksbuljong
250 g färska sugar snaps eller ärtor i skida. Ta ut ärterna, spara skidorna.
200 g sparris, spara den trådiga nedersta delen av stjälken
1 kruka persilja
3 msk olivolja
50 g smör
1 lök, finhackad
300 g risotto-ris
1,5 dl vitt vin
100 g bondbönor
3 kycklingfiléer
50 g parmesan
Rucola
1 Koka upp buljongen. Lägg i ärtskidorna och sparrisändarna. Låt sjuda i ca 2 minuter. Tillsätt persiljestjälkarna, mixa till grön buljong och låt rinna av genom en sil. Ställ åt sidan.
2 Lägg i halva mängden smör och 2 msk olivolja i en vid stekpanna med löken. Stek på låg värme i fem minuter. Höj värmen något och häll i riset, rör ihop med löken. Häll i vinet och låt det koka in.
3 Tillsätt en slev buljong, rör om. Tillsätt ytterligare buljong när vätskan tagits upp av riset. När riset börjat mjukna (ca 20 minuter), rör ner ärterna och sparrisen. Rör ner bondbönorna när riset känns färdigt.
4 Hetta upp återstående olivolja i en stekpanna, stek kycklingfiléerna 4-5 minuter på varje sida. Håll varma.
5 Ta risotton från värmen, rör ner det återstående smöret, den grovt hackade persiljan och all parmesan. Täck med lock och låt vila ett par minuter.
6 Skär kycklingen i tjocka skivor. Smaka av och blanda risotton. Toppa med rucolan och kycklingskivorna.
Recept Barney Desmazery & Lulu Grimes
Foto Stuart Ovenden/Europapress