Gott bröd med filmjölk, aprikoser och valnötter. Recept och foto Linda Andersson
1 limpa
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
150 g aprikoser
100 g valnötter
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig deg.
3. Dela aprikoserna på mitten. Rör ner aprikoser och valnötter i degen.
4. Klicka ner degen i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper. Släta till och strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 50 minuter. Lägg över ugnsfolie i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan.
6. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
Recept och foto Linda Andersson