Muffins med smak av äpple och kanel. Recept och foto Linda Andersson
24 muffins
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
100 g smält smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 stort äpple, rivet (eller 2 små äpplen)
Garnering
kanel och strösocker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
4. Rör ner det torra i ägg-smeten tillsammans med smält smör, mjölk och vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.
5. Skala och riv äpplet grovt. Blanda ner äpplet i smeten.
6. Fyll muffinsformar till 2/3. Strö över ett tunt lager kanel och strösocker.
7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.