Apelsinchokladmousse med olivolja och salt
Mat | Recept | recept

Apelsinchokladmousse med olivolja och salt

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-15

6–8 portioner

2 ägg
1 förpackning mascarponeost à 250 g
½ dl strösocker
150 g mörk choklad, 70 procent
1 ekologisk apelsin, skal
1 msk olivolja
flingsalt

1 Separera äggulor och vitor i olika skålar.
2 Blanda äggulorna med mascarpone till en slät smet.
3 Vispa äggvitan vit och fluffig och vispa sedan in socker till en fast marängsmet.
4 Smält chokladen över vattenbad.
5 Blanda chokladen med 1/3 av mascarponesmeten. Vänd sedan
ner resten av mascarponesmeten och rör till en slät och glansig chokladkräm.
6 Riv i apelsinskal (här kan man även droppa i pepparmyntsolja eller blanda in en stark espresso för variation i smak).
7 Vänd ner den vispade äggvitan i chokladkrämen till en luftig mousse.
8 Fyll i små glas och låt stå i kyl 3–6 timmar.
9 Toppa med en god fruktig olivolja, några flingor salt och fint strimlade bitar av apelsinskal.

Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas