En lättlagad dessert med grädde, kaksmulor och bär kan också varieras i en modernare variant av denna klassiker.
3 dl vispgrädde
3 dl kak- eller skorpsmulor
2 dl lingonsylt eller rårörda lingon
1. Vispa grädden. Varva kaksmulor, lingon och grädde i fyra glas. Låt stå svalt en stund före servering.
Modern variant
1 1/2 dl philadelphiaost
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
2-3 dl björnbär, hallon eller hjortron, färska eller frysta
ev strösocker
3 dl kaksmulor
1. Vispa philadelphiaost, grädde och vaniljsocker med elvisp till grädden blivit fast. Mosa bären, eventuellt med lite socker.
2. Varva kaksmulor, bär och grädde i fyra glas. Eller fördela kaksmulorna i glasen, fortsätt med bären och avsluta med grädden. Låt stå svalt en stund före serveringen.
Recept: Ingrid och Pelle Holmberg