Ägg- och baconfrallor med spenat och parmesan
Mat | Recept | recept

Ägg- och baconfrallor med spenat och parmesan

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

4 portioner
1 paket bacon (140 g)
1 gul lök
50 g babyspenat
4 småfranskor/frallor
4 löskokta ägg, skalade
30 g parmesanost i bit
smör till stekning
salt och nymald svartpeppar

1 Sätt ugnen på grilleffekt och 250 grader. Sära på baconskivorna, lägg ut dem på en plåt och stek dem gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
2 Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken gyllene under omrörning. Vänd in spenaten och låt den bli lätt tillagad.
3 Skär av toppen på bröden som på en semla och gröp ur hälften av innanmätet. Värm och rosta bröden lätt i ugnen.
4 Fyll bröden med lök och spenat, bacon och ägg.
5 Hyvla över parmesanost och toppa med salt och peppar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas