Plocka in Vilda Västern i köket med denna snabblagade rätt som är dubbelpackad med proteiner. Det enda du behöver göra är att hacka en lök och röra runt.
Busenkelt recept som går snabbt att laga och som är gott att äta.
500 g köttfärs
1 lök
I burk eller tetra krossade tomater
1 burk svarta bönor
eller cannelonibönor
2-3 msk tomatpuré
1 Hacka en lök och stek i valfritt matfett i en stor stekpanna.
2 När löken börjat mjukna: lägg i köttfärsen och bryt den i mindre delar med stekspade eller gaffel. Låt steka en liten stund.
3 Häll i tomatkrosset och tomatpurén. Rör runt så att köttfärsen täcks av tomatröran.
4 Tillsätt de sköljda och avrunna bönorna. Låt allt puttra ihop på svag värme. Rör om då och då.
5 Smaka av med salt, peppar och valfria kryddor. Timjan och chiliflakes ger extra smak och djup. En klick crème fraîche eller gräddfil rundar av.
Receptet är för 3-5 portioner.
Behändigt att frysa in.
Flera busenkla recept hittar du här: