Madeleine Landley älskar husmanskost. Men hon vill också förnya den.
Hej Madeleine Landley! Din nya bok handlar om husmanskost. Är det den mat du vurmar mest för?
– Husman är den mat jag allra helst lagar. Precis som jag associerar många husmanskosten med trygg mat. Med tanke på de oroliga tider vi lever i nu tror jag det är många som vill hitta tillbaka till det trygga och välbekanta. Husman är också prisvärd och smart mat där många av våra svenska råvaror kan användas, det är viktigt i dessa tider. I boken hittar man både moderna och klassiska recept, men de klassiska har alla en liten twist som en annorlunda krydda eller ingrediens.
Har du något favoritrecept?
– Falukorv i ugn och köttfärslimpa är rätter jag växte upp med. I boken finns de båda med en twist när det gäller smak och tillbehör.
Har du några tips för dem som tycker det är svårt att komma på vad de ska laga för mat varje dag?
– Internet, böcker och tidningar är en bra källa till inspiration. Och börja fundera tidigt! Redan på morgonen kan man planera vad som ska lagas till kvällen. Då blir det lättare att handla, komplettera och inventera hemma i skåpen. I min blogg Landleys kök har jag en receptgenerator där man kan kombinera olika huvudråvaror, ingredienser och kriterier. Utifrån det kan man få förslag på rätter att laga.