Recept

Spröda smörkakor med chokladkräm

De här favoritkakorna smälter i munnen, men som hörs på namnet, är inte för den som undviker smör.

Publicerad 2008-05-31
recept, smörkakor med chokladkräm
recept, smörkakor med chokladkräm

10 dubbla

300 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 2/3 dl potatismjöl
1 1/2 dl vetemjöl

CHOKLADKRÄM
75 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda i vaniljsocker och potatismjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla i en rulle så stor som du vill ha kakorna. Vila en halvtimma i kylskåpet. Vill du spritsa medaljonger av degen ska du låta degen vara rumsvarm.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa medaljonger av degen. Eller ta ut degrullen ur kylen och skär lagom tunna skivor av degen. Här har vi plattat medaljongerna med en sil för att få ett dekorativt mönster. Grädda kakorna i cirka 15–20 minuter. Låt svalna.
3. Blanda ingredienserna till chokladkrämen. Rör till en smidig kräm.
4. Lägg smörkräm mellan två kakor och tryck ihop.

 

Recept: Marie Askaner

Foto: Anna Skoog

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas