De här favoritkakorna smälter i munnen, men som hörs på namnet, är inte för den som undviker smör.
10 dubbla
300 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 2/3 dl potatismjöl
1 1/2 dl vetemjöl
CHOKLADKRÄM
75 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda i vaniljsocker och potatismjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla i en rulle så stor som du vill ha kakorna. Vila en halvtimma i kylskåpet. Vill du spritsa medaljonger av degen ska du låta degen vara rumsvarm.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa medaljonger av degen. Eller ta ut degrullen ur kylen och skär lagom tunna skivor av degen. Här har vi plattat medaljongerna med en sil för att få ett dekorativt mönster. Grädda kakorna i cirka 15–20 minuter. Låt svalna.
3. Blanda ingredienserna till chokladkrämen. Rör till en smidig kräm.
4. Lägg smörkräm mellan två kakor och tryck ihop.
Recept: Marie Askaner
Foto: Anna Skoog