Ingefära, valnötter, choklad - och havssalt! Goda och lite spännande kakor.
Cirka 25 stycken
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
2 1/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
30 g hackade valnötter
30 g mörk choklad
1 tsk havssalt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära, havssalt och mjölet med bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
2. Finhacka valnötterna och chokladen och blanda ner i degen. Blir det för stora bitar blir degen svår att kavla.
3. Dela degen i tre delar och kavla ut till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter. Skär dem sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Recept: Marie Askaner
Foto: Anna Skoog