En riktig klassiker på smörstekt, frasigt bröd och ett perfekt sätt att starta en högklassig middag.
4 portioner
320 g handskalade räkor
2 msk majonnäs
1/2 msk chilisås
3 msk hackad dill
4 skivor ljust bröd
salt och svartpeppar
smör att steka brödet i
Garnering
40 g Kalixlöjrom
4 ringar rödlök
4 citronklyftor
1. Krama ur räkorna om de är fuktiga. Blanda räkor, majonnäs, chilisås och dill i en bunke. Tillsätt salt och peppar efter önskemål.
2. Värm upp en stekpanna på mellanvärme och stek brödskivorna i smör tills brödet har en fin färg på båda sidorna.
3. Lägg skagenröran på toasten. Toppa med löjrom, rödlök och dill. Garnera med en citronklyfta.
Text: Mari-Louise Paulson
Recept Marcus Bermdahl
Foto: Björn Tesch