”Här är en enkel och god sallad för dig som inte orkar vara mer än 10 minuter i köket. Har du överbliven kokt potatis så kan du tärna och peta i den med!”/ Elin
Till salladen behövs:
gravad lax i skivor
kokta ägg i klyftor
tärnad tomat
haricots verts
fint strimlad purjolök
blandad grön sallad
Till senapsdressingen blandar du ihop:
1 msk senap (jag använde ”start och grovkornig” skånsk senap)
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
saft från ¼ citron
späd med lite vatten till önskad konsistens
Smaka av dressingen med lite salt och peppar. Det blir en syrlig dressing men vill du ha den snällare så tar du mindre citron eller en nypa socker i. Men det syrliga passar fint till den salta laxen tycker jag. Dressingen passar även till exempelvis kycklingsallad.
Från bloggen ”Tre tjejer i köket”
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch