2 portioner
250 g rådjursfärs
2 ägg
1 tsk salt
3 enbär
vitpeppar
3dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
smör att steka i
Tillbehör:
3 msk smör
1 1/2 dl kokta ärtor
1/2 finhackad schalottenlök
2 dl rårörda lingon
1. Mixa den kalla färsen i en bunke tillsammans med ägg, salt, enbär och peppar. Häll i grädden och mixa försiktigt till en jämn smet.
2. Forma till biffar och stek i smör.
3. Bryn smöret i en kastrull till gyllenbrun färg. Värm ärtorna och löken i smöret och servera på biffen tillsammans med lingon och potatispuré.
Potatispuré
2 portioner
200 g potatis
1msk smör
1 1/2 dl varm mjölk
salt, peppar
1. Koka potatisen och pressa eller mosa den.
2. Tillsätt smör och den värmda mjölken och rör till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Kalle Eriksson och Per-Martin Kyller