Smarrig snabblagad kycklingburgare som serveras med Coleslaw.
1–2 portioner
1 kycklingfilé (cirka 200 g)
3 kvistar färsk basilika
1 ägg
1 nypa salt
rapsolja och smör att steka i
1 grov fralla
Coleslaw
3 msk finriven morot
4 msk hackad salladskål
2 msk crème fraiche
2 tsk lättmajonnäs
1. Torka kycklingen med hushållspapper. Skär den i bitar och lägg i en mixer tillsammans med ägg, basilika och salt.
2. Mixa till en lös smet.
3. Skölj händerna i kallt vatten och forma två lösa biffar som läggs i stekpannan och steks i några minuter på var sida i olja och smör.
4. Blanda alla ingredienser till coleslaw.
5. Dela frallan. Lägg på ett salladsblad, en kycklingbiff och coleslaw och toppa med överfrallan.
Spara den andra biffen till en annan dag eller gör två hamburgare utan bröd på toppen.
Text Malin Ottosson