Laga grönt med juliga smaker
äppelkaka, saffransrisotto, salta skorpor, recept, julsmaker Foto Björn Tesch
Recept | Uppladdning

Laga grönt med juliga smaker

Ingefära, saffran och pepparkaka sätter smak på denna gröna och juldoftande meny inför helgen.

Publicerad 2012-12-21

Julbordets dignande köttfrossa ligger framför oss med korvar, köttbullar, skinka och kanske sylta och revbensspjäll. Även fisk kommer vi att få gott om i form av sillar, strömming, lax och lutfisk. Det gröna brukar det däremot vara mindre bevänt med på julbordet, även om där finns en och annan skål med kål – brun, röd eller grön – och rödbetssallad.

 

Vad passar då bättre som uppladdning än en vegetarisk meny, som ändå fått smak av julens kryddor?

Till att börja med en drink med äpple och ingefära, till vilken vi äter salta skorpor.

Varmrätten är en saffransdoftande risotto och som avslutning lånar vi en bit av pepparkaksdegen till vår snabba äppelkaka.

 

Smaklig måltid!

 

Här hittar du recepten:

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas