Spenatsallad med fläsk och äpplen.
100-200 g späda spenatblad
2 äpplen
3 msk socker
1 tsk kanel
smör att steka i
1 nypa salt
200 g rökt sidfläsk eller bacon
1/2 röd lök
Dressing
1/2 pressad citron
4 msk olivolja
1 nypa salt
lite svartpeppar
1. Skölj spenatbladen och låt dem rinna av väl.
2. Skär äpplena i munsbitar och vänd dem i en blandning av socker och kanel. Skär fläsket i tärningar.
3. Rör ihop dressingen.
4. Stek äpplena i lite smör och salta dem lätt. Stek sedan fläsket och låt det rinna av på hushållspapper.
5. Varva spenatbladen med fläsk och stekta äpplen. Drissla lite dressing över salladen och servera resten i en liten skål bredvid.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch