En vegetarisk rätt där tofun får karaktär av att den paneras lätt och sedan steks i sesamolja.
2 portioner
150 g nudlar (vanliga vetenudlar)
150 g shitakesvamp
150 g pak soi eller färsk spenat
300 g tofu, gärna av fast sort
1 msk vetemjöl
salt
sesamolja
rapsolja att steka i
1 tsk sesamfrö, gärna både ljusa och mörka
koreansk chilisås, eller vanlig sweet-chilisås
1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Borsta av och skiva svampen grovt. Tvätta och skär pak soi i grova bitar.
2. Häll bort spadet runt tofun och skär den i tärningar. Häll vetemjöl på ett fat och rulla tärningarna lätt. Stek i sesamolja och rapsolja tills tofun börjar få färg. Salta lätt och lägg åt sidan under lock så att den håller sig varm.
3. Stek svampen i lite rapsolja i cirka 3 minuter, och tillsätt pak soi-bladen mot slutet av stekningen. Blanda ned avrunna nudlar i stekpannan med grönsakerna.
4. Servera tofun med grönsaksnudlarna och toppa med sesamfrön. En klick koreansk stark chilisås passar bra till.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch