Den ena soppan är inte den andra lik. Njut av en gräddig svampsoppa, en enkel fisksoppa eller en exklusiv gurkgazpacho.
Soppor är bra och billig mat. Och så lätt att göra! Javisst. Men soppor kan också vara exklusiva anrättningar som passar i de finaste sammanhang.
Den enda gemensamma nämnaren för soppor är egentligen att de har en konsistens som gör att de lämpligast äts ur skål eller djup tallrik, och med hjälp av en sked.
Det betyder också att det finns minst en soppa för varje tillfälle: billiga, lyxiga, nyttiga, värmande, tunna, gräddiga, rejäla, matiga, redda, klara, svalkande…
Här är recept på 3 goda soppor
Tips
Färdiga soppor på konservburk eller tetra får ”det lilla extra” med enkla tillbehör. Testa till exempel att lägga en klick creme fraiche eller gräddfil eller
strimlad isbergssallad i tomatsoppan. Vill du göra soppan matigare passar kokta fjärilsmakaroner eller annan pasta bra.
Gulaschsoppan trivs fint med en klick creme fraiche eller gräddfil, en näve räkor höjer den släta skaldjurssoppan flera snäpp och några bitar kokt potatis eller strimlad purjolök sätter piff på thaisoppan.