Vit choklad gör denna cheesecake till en himmelsk upplevelse.
8-10 portioner
200 g digestivekex
75 g smält smör
100 g vit choklad
400 g philadephiaost
250 g kesella
1 dl strösocker
3 ägg
4 passionsfrukter
½ citron, färskrivet skal och pressad juice
2 dl mangopuré
2 gelatinblad
Garnering
Rostad flagad kokos (på bilden har Malin färgat flingorna med lite gul karamellfärg)
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smula kexen och häll på smält smör. Tryck ned smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant. Grädda bottnen ca 10 minuter. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
4. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner äggen och sist chokladen.
Häll smeten i formen och grädda 30 minuter.Låt svalna.
5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
6. Dela och gröp ur passionsfrukten. Rör samman passionsfrukt med mangopuré. Smält gelatinbladen enligt förpackningen anvisning och rör ned i fruktpurén. Häll över kakan och ställ kallt att stelna.
7. Skär snygga bitar med en vass kniv sköljd i varmt vatten. Strö flagad kokos över bitarna före serveringen.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Malin Söderström