En frisk tomatsalsa på bröd är perfekt som förrätt på en middag med italienska förtecken.
4 stora tomater eller blandade storlekar, gärna både röda och gula
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
2 msk hackad rödlök
några kvistar basilika
en nypa socker
en nypa salt
Tillbehör:
skivat surdegsbröd
ev olivolja till stekning
1. Skiva brödet och rosta skivorna på båda sidor i torr stekpanna eller med olivolja. Passa skivorna noga så att det inte bränns. Ta upp brödet när det fått fin färg och låt kallna.
2. Hacka tomaterna fint och blanda med olja, vinäger och hackad rödlök. Hacka basilikan och blanda ned tillsammans med socker och salt. Häll bort lite av vätskan om salsan känns för blöt.
3. Servera salsan i en skål tillsammans med brödet eller häll upp salsan på brödskivorna precis före serveringen.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch