Krutonger, bacon, avocado... Bara ingrediensförteckningen till den här kycklingsalladen får det att vattnas i munnen.
1 pkt bacon
1/2 grillad kyckling
grönsallad, gärna romansallad och krispsallad
1 avokado
citronsaft
1/2 gurka
Krutonger:
4 skivor danskt rågbröd
1 msk rapsolja
1. Börja med krutongerna. Skär brödskivorna i tärningar och stek dem i olja. Låt kallna på en tallrik.
2. Stek sedan baconskivorna och lägg dem att rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Rensa kycklingen och skiva köttet i lagom stora bitar.
4. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Dela avokadon och gröp ur halvorna ur skalet med en sked. Droppa lite citronsaft över avokadon så att den inte blir mörk. Skiva sedan avokado och gurka och blanda med kyckling.
5. Toppa med baconbitar och krutonger och servera med örtcrèmefraiche (recept nedan).
Örtcrèmefraiche
1 1/2 dl crème fraiche
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
2 msk hackad dill
1 näve spenatblad
1 msk äkta majonnäs
1 nypa salt
1. Mixa hälften av crème fraichen med örter och spenatblad. Rör ned resten av crème fraichen med en sked.
2. Smaka av med majonnäs och salt. Låt gärna såsen stå en stund i kylskåp så att smakerna blandas.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch