Hasselnötsfras med hallon och blåbär
Foto Björn Tesch
Recept

Hasselnötsfras med hallon och blåbär

Nu för tiden kan man hitta färska bär i butiken även under fel säsong. Servera som en hälsosam dessert på bär eller varför inte till lördagsfrukost.

Publicerad 2008-04-20

2 portioner

1 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 msk kallpressad rapsolja
2 msk farinsocker
2 dl blåbär
2 dl hallon
lite turkisk yoghurt

1. Stek havregryn och nötter i olja några minuter. Passa noga så det inte bränns.
2. Ta stekpannan från värmen när havregrynen börjat få lite färg. Häll genast i sockret. Låt det smälta och rör runt så att det kommer socker på både gryn och nötter.
3. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
4. Varva bär och hasselnötsfras i dessertglas. Toppa med en klicka turkisk yoghurt.
5. Servera genast.

Text: Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas