Recept

Sillbruschetta

Sillröra med matjessill serverad på bröd, en svensk klassiker som här får en italiensk touch.

Publicerad 2008-04-20

SillbruschettaFörrätt till 2 eller till ett buffébord

1/2 grovt surdegsbröd ev olja att steka i

Sillröra
1 burk matjessill (200 g)
1 syrligt rött äpple
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk citronsaft
1/2 dl finhackad purjolök
1 nypa chilipulver
1 nypa kanel

1. Skiva brödet och skär skivorna i halvor eller fjärdedelar. Stek brödet i en torr grillpanna, eller pensla brödet med lite olja och stek i en vanlig stekpanna tills det börjar få färg. Låt brödet svalna, gärna på galler.
2. Hacka matjessillen och finhacka äpplet. Blanda i en skål med olja och citronsaft. Rör ned purjolök, chili och kanel.
3. Låt gärna sillröran stå i minst 20 minuter. Ta fram den ur kylen en stund före serveringen så att den inte är kylskåpskall. Fördela röran på bröden strax före serveringen.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas