En slätmixad variant på den klassiska bouillabaissen serveras med smörstekta krutonger.
2 portioner
1 liten gul lök
1/2 fänkålsstånd
rapsolja att steka i
1 burk körsbärstomater (400 g, helst av märket Mutti)
1 tärning fiskbuljong
1 dl vitt vin
4 dl vatten
100 g sejfilé
100 g laxfilé
salt
15 skalade räkor
Tillbehör
1 bit baguette
smör
1. Hacka lök och fänkål och fräs den mjuka i olja i en stekpanna.
Spara eventuellt några gröna kvistar från fänkålen till serveringen.
2. Häll över lök och fänkål i en soppkastrull och häll på tomater, buljongtärning, vin och vatten och låt koka ihop i minst 15 minuter.
3. Mixa gärna soppan så attden bli slät. Tillsätt mer vatten om det behövs för konsistensen.
4. Skär fisken i tärningar och låt den koka med på slutet i 1-2
minuter. Smaka av med salt.
5. Toppa med räkor och fänkålskvistar vid serveringen. Räkorna ska nätt och jämnt bli varma.
6. Servera soppan med en bit baguette som skärs i smala bitar och steks i smör i en stekpanna.
Recept: Malin Ottosson, foto: Björn Tesch