Laxen får sötstark smak av hoisinsås. Sparris och en ljummen sallad på matvete blir ett fräscht tillbehör.
2 portioner
1 dl matvete (2 portioner)
2-3 portionsbitar lax
2 msk hoisinsås
1 msk sesamfrö
salt
1 röd paprika
1 litet äpple
1-2 dl majskorn
6 gröna sparrisar
10 körsbärstomater
1/2 rödlök
Dressing
1/2 citron, skal och saft
3 msk rapsolja
salt och peppar
1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar.
2. Pensla fisken med hoisinsås och strö över sesamfrö och lite salt. Baka fisken i ugnen i 200 grader i cirka 10-15 minuter.
3. Skär paprika och äpple i bitar och blanda med majskorn. Stek sparrisarna lätt i olja i en stekpanna och dela sedan varje sparris i 4-5 bitar. Frysta sparrisar kan man dela direkt utan att steka.
4. Dela eventuellt körsbärstomaterna och blanda tomater och sparris med de andra grönsakerna. Skär några tunna skivor rödlök och strö över salladen.
5. Blanda till sist ned varmt eller ljummet matvete i salladen.
6. Rör ihop en dressing av rivet citronskal, rapsolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
7. Fördela sallad på två tallrikar och lägg en bit lax ovanpå. Drissla på dressingen vid servering.
Recept: Malin Ottosson, foto: Björn Tesch