Fikon, hallon och pinjenötter i citronhonung
Foto: Lennart Weibull
Mat | Recept

Fikon, hallon och pinjenötter i citronhonung

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-02-28

Pinjenötterna i citronhonung passar förutom som topping till gröt även till ugnsrostade grönsaker eller som tillbehör till ost.

1 portion
2 msk mannagryn
1,5 dl mjölk (3 procent)
1 dl vatten
1 krm salt

Pinjenötter i citronhonung
1 msk honung
1 tsk finriven citronzest
1 tsk pressad citronjuice
1 msk rostade pinjenötter

Servering
grekisk yoghurt (10 procent)
fikon i klyftor
färska hallon (eller frysta)

Gör så här:

  • Gröt: Koka upp mjölk, vatten och salt. Vispa i mannagrynen och koka under omrörning till en krämig lös gröt, cirka 3 minuter.
  • Blanda honungen med citronzest och -juice. Rör i nötterna.
  • Servera gröten toppad med yoghurt, fikon, hallon och pinjehonung.

Recept: Hedvig Billengren Lindenbaum

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-02-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas