Havregrynsgröt med varma apelsinkörsbär, grekisk yoghurt och pekannötter
Foto: Lennart Weibull
Mat | Recept

Havregrynsgröt med varma apelsinkörsbär, grekisk yoghurt och pekannötter

Jonas Nordling
Publicerad 2025-02-28

Revansch for havregryns­gröten! Krämig, toppad med yoghurt, körsbär som värms med apelsin samt knapriga pekannötter.

1 portion:
1 dl havregryn
1,5 dl havremjölk
1 dl vatten
1 krm mald kanel
1 krm salt

Apelsinkörsbär
1 dl urkärnade körsbär, frysta eller färska
½ msk ljust muscovadosocker
1 msk pressad apelsinjuice
1 tsk finriven apelsinzest

Gör så här:

  • Apelsinkörsbär: Värm körsbären med socker, apelsinjuice och -zest i en liten kastrull cirka 5 minuter tills de är mjuka och lite såsiga.
  • Gröt: Koka upp havremjölk, vatten, kanel och salt. Tillsätt havregrynen, sänk till medelvärme och koka 3–5 minuter under omrörning.
  • Toppa gröten med yoghurt, varma körsbär och nötter.

Recept: Hedvig Billengren Lindenbaum

Jonas Nordling
Publicerad 2025-02-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas