Revansch for havregrynsgröten! Krämig, toppad med yoghurt, körsbär som värms med apelsin samt knapriga pekannötter.
1 portion:
1 dl havregryn
1,5 dl havremjölk
1 dl vatten
1 krm mald kanel
1 krm salt
Apelsinkörsbär
1 dl urkärnade körsbär, frysta eller färska
½ msk ljust muscovadosocker
1 msk pressad apelsinjuice
1 tsk finriven apelsinzest
Gör så här:
- Apelsinkörsbär: Värm körsbären med socker, apelsinjuice och -zest i en liten kastrull cirka 5 minuter tills de är mjuka och lite såsiga.
- Gröt: Koka upp havremjölk, vatten, kanel och salt. Tillsätt havregrynen, sänk till medelvärme och koka 3–5 minuter under omrörning.
- Toppa gröten med yoghurt, varma körsbär och nötter.
Recept: Hedvig Billengren Lindenbaum