4 portioner
Rhode Island-dressing
4 tsk dijonsenap
4 tsk honung
2 msk solrosolja
2 tsk tomatpuré
4 msk crème fraiche
4 msk vatten
salt
Kålsallad med nudlar
200 g savojkål
250 g rödkål
20 cm purjolök
olja att steka i
½ dl solrosfrön
salt, svartpeppar
½ tsk vitlökspulver
125 g äggnudlar
Köttfärsspett
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk sumak eller grillkrydda
1 tsk torkad timjan
1 tsk chiliflakes
salt, svartpeppar
2 tsk kinesisk soja
500 g nötfärs
olja att steka i
8 träspett
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ den svalt.
- Strimla savojkål, rödkål och purjolök. Värm oljan till medeltemperatur i en traktörpanna eller en stekpanna med höga kanter. Lägg i kål och purjolök och stek under omrörning tills de börjar mjukna. Lägg i solrosfröna. Salta, peppra och pudra över vitlökspulver. Stek ytterligare några minuter tills kålen är helt mjuk.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Klipp nudlarna lite kortare och blanda med den stekta kålen.
- Rör ihop ägg, pressad vitlök, kryddor och soja. Blanda med färsen. Dela färsen i 8 bitar och forma till korvar. Stek korvarna i olja tills de fått fin färg runt om. Trä i spetten efter stekningen.
- Vill du grilla spetten? Blötlägg träspetten i 10–15 minuter och trä dem genom köttet före grillning.
Recept: Madeleine Landley