Tomatspäckade pannbiffar i crème fraiche-sås
Foto: Johan Arnesson
Mat | Recept | husman

Tomatspäckade pannbiffar i crème fraiche-sås

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-01-24

4 portioner

Pannbiffar

1 ägg
½ dl ströbröd
2 msk mjölk
1 tsk torkad oregano
½ tsk vitlökspulver
salt, svartpeppar
5 soltorkade tomater i olja
500 g nötfärs
smör att steka i

Sås

20 cm purjolök
1 msk harissa eller sambal oelek
2 tsk dijonsenap
4 dl crème fraiche
1 dl vatten
salt, svartpeppar

Tillbehör

kokt potatis, ris eller couscous

Gör så här:

  1. Blanda ägg, ströbröd, mjölk, oregano, vitlökspulver, salt och peppar i en skål. Låt svälla i 10 minuter. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i tomat och färs i ströbrödsröran, blanda. Dela i 8 bitar och forma till biffar. Blöt händerna så går det lättare.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek så de får yta på båda sidor.
  3. Strimla purjolöken. Dra ner till medelvärme, lägg purjolöken i pannan och låt den mjukna.
  4. Rör i harissa eller sambal oelek, senap, crème fraiche och vatten. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i några minuter.

Recept: Madeleine Landley

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-01-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas