4 portioner
Pannbiffar
1 ägg
½ dl ströbröd
2 msk mjölk
1 tsk torkad oregano
½ tsk vitlökspulver
salt, svartpeppar
5 soltorkade tomater i olja
500 g nötfärs
smör att steka i
Sås
20 cm purjolök
1 msk harissa eller sambal oelek
2 tsk dijonsenap
4 dl crème fraiche
1 dl vatten
salt, svartpeppar
Tillbehör
kokt potatis, ris eller couscous
Gör så här:
- Blanda ägg, ströbröd, mjölk, oregano, vitlökspulver, salt och peppar i en skål. Låt svälla i 10 minuter. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i tomat och färs i ströbrödsröran, blanda. Dela i 8 bitar och forma till biffar. Blöt händerna så går det lättare.
- Smält smör i en stekpanna och stek så de får yta på båda sidor.
- Strimla purjolöken. Dra ner till medelvärme, lägg purjolöken i pannan och låt den mjukna.
- Rör i harissa eller sambal oelek, senap, crème fraiche och vatten. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i några minuter.
Recept: Madeleine Landley