Fransk sellerisallad
Mat | Recept

Fransk sellerisallad

Sallad på rotselleri, céleri remoulade, är en vanlig förrätt i Frankrike - och en julfavorit hemma hos oss!

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-12-05


1 liter rotselleristavar
vatten + salt
1,5 dl majonnäs + 1–2 msk dijonsenap
1⁄2–3⁄4 tsk salt

Gör så här:

  1. Skala rotselleri och skär i en halv cm tjocka skivor. Skär sedan skivorna, några i taget, i tunna stavar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner selleristavarna och koka dem i 1 minut – inte längre. Lägg genast över i durkslag och spola igenom med kallt vatten. Låt rinna av väl.
  3. Blanda majonnäs med ljus fransk senap i en skål och smaksätt med salt, inte för lite. Vänd ner selleristrimlorna i såsen. Täck skålen och låt salladen dra i kylen i ett par timmar före servering.

Recept: Anna Bergenström

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-12-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas