Landet runt | SPF Västerbotten

Underhållande bostadsmöte

SPF Västerbotten
Publicerad 2024-10-21

SPF Seniorerna hade bjudit in kommunledningen att ge aktuell information men vi började träffen med underhållning. Aina Nygren hälsade dagens gäst Greger Jonsson och alla deltagare välkommen. Greger presenterade sig själv; bor i Åsele, fritidspolitiker som i många år spelat och sjungit i orkestrar, nu i tvåmannabandet Trend.

Greger spelade gamla godingar medan deltagarna anlände och intog sina platser. Mest 70-talsmusik; Janne Önneruds Är du min älskling än, Mats Rådberg och Rankarnas Peta in en pinne i brasan, Vikingarnas Höga berg djupa hav, för att nu nämna några. Greger avslutade med den fina låt som vann musiktävling i Åsele; Hör sången som klingar.

Efter fikat som anordnades av fikagrupp Agnäs var det dags för kommunchef Jimmy Johansson, ordförandena i kommunstyrelsen, socialnämnden och oppositionsrådet att informera . De delade ut ett formulär som beskrev olika boendeformer för äldre och förtydligade de olika boendeformerna; ordinärt boende, seniorboende, trygghetsboende och SÄBO särskilt boende. Då Bjurholms kommun bygger Diamanten som ska inrymma endast 40 SÄBO-platser kommer det finnas behov av trygghetsboende som i dag saknas i kommunen. Man bor i egen bostad med möjlighet till social samvaro, funktionalitet och tillgänglighet i boendet och närmiljön. Plats på trygghetsboende är behovsstyrt, alternativt 65 år och äldre.

Åhörarna ställde frågor men det gjorde också kommunledningen. Hur åhörarna ställer sig till ett eventuellt trygghetsboende i det nedlagda demensboendet Johannesgården.  

Dragning på tunnbrödslotteriet och ett tack till underhållare, kommunledning, köksgruppen och alla deltagare fick avsluta det välbesökta mötet.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2024-10-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas