En frisk och lite matig fruktsallad som passar bra på brunchbuffén.
4 portioner eller del av en brunchbuffé
några kvistar mynta
2 apelsiner
2 stora syrliga äpplen
1 morot
3 dl kokt matvete
1 näve valnötter
flytande honung
Tillbehör
Turkisk yoghurt och flytande honung
1. Koka matvete enligt förpackningens anvisning och låt det rinna av och kallna.
2. Skala apelsinen med en vass kniv så att de yttersta hinnorna försvinner. Dela apelsinen i fyra delar och skiva delarna till tunna ”kvartar”. Tag kärnhuset ur äpplena och skär dem i bitar. Skala moroten och skiva den tunt med hjälp av en potatisskalare.
3. Blanda matvete med apelsin, äpple och morot. Apelsinsaften gör att äpplena inte blir bruna. Plocka av myntabladen från kvistarna och hacka dem fint. Rör ned bladen i salladen. Häll upp salladen på ett serveringsfat och toppa med valnötter.
4. Ringla eventuellt lite flytande honung över och servera med en klick turkisk yoghurt.
Utan honung passar salladen bra som uppfriskande tillbehör till kyckling, korv och äggrätter.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch