Eleganta körsbärscrostini med getost
Foto: Stefan Wettainen
Mat | Recept

Eleganta körsbärscrostini med getost

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-08-27

2 portioner

cirka 10–15 körsbär el bigarråer
olivolja + smör
2 schalottenlökar, finskurna
1 msk socker
2 tsk rosmarin, finhackad + garnering
1 msk balsamvinäger
4 skivor ciabatta eller baguette
1 vitlöksklyfta, skuren på hälften
cirka 100 g getost av färskosttyp, till exempel Chavroux
1/2 citron (skalet)
salt och nymalen svartpeppar

  1. Kärna ur körsbären. En olivurkärnare eller virknål brukar underlätta.
  2. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna. Tillsätt löken med lite salt och låt den stekas mjuk långsamt utan att få färg. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras lite. Häll sedan i körsbär, rosmarin och balsamvinäger och vänd runt som hastigast.
  3. Grilla, rosta eller stek brödet. Gnid ytan på ena sidan med vitlöksklyftan. Bred på generöst med getost. Riv över citronskal. Fördela sedan körsbären ovanpå.
  4. Peppra och garnera med en rosmarinkvist.

Recept: Mia Gahne

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-08-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas