3-5 morötter
1 msk finhackad rödlök
1-2 äpplen helst röda
1 näve russin
2 msk majonnäs
4 msk crème fraiche eller gräddfil
1-2 tsk senap
1 nypa socker
1 nypa salt
ev. svartpeppar
1. Skala och riv morötterna grovt. Finhacka rödlöken. Dela äpplena i fyra stora bitar och skiva dem fint. Blanda morot, rödlök, äpple och russin.
2. Rör ihop majonnäs och crème fraiche och senap. Blanda såsen med morötterna. Sockra och salta.
3. Tillsätt eventuellt lite mer crème fraiche om salladen blir för torr.
4. Låt röran stå i minst en timme i kylskåp så att smakerna ”gifter sig” med varandra.
Morotssalladen är ett gott tillbehör som till exempel passar till det mesta på julbordet.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch