Muffins för vuxna. Choklad, rom, frukt och en klick grädde på det. Någon där emot?
1 1/2 dl kakao
2 dl mjölk
1 dl socker
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ev 1 dl pinjenötter
Vid servering
rom
ananas
granatäpple
ev. lättvispad grädde
1) Smöra och bröa en muffinsplåt eller använd muffinsformar av papper.
2) Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och låt sedan svalna under omrörning. Ställ kastrullen på en kall våt disktrasa så kallnar mjölken snabbare.
3) Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
4) Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Rör ned mjölblandningen och eventuellt nötterna i smeten.
5) Klicka ut smeten i formarna (fyll inte ända upp, smeten kommer att resa sig).
6) Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-15 minuter tills de inte längre är kladdiga inuti, kolla med en sticka. Låt muffinsarna svalna på ett galler och frys in de som inte går åt direkt.
Vid serveringen:
Häll försiktigt 1-2 msk rom över varje muffins. Skär ananas i bitar och blanda med granatäppelkärnor. En klick lättvispad grädde passar till för den som vill.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch