2 pizzor, 75 minuter
En rolig variant på bästa helgmaten. Du får i dig gott om protein med flera ägg, crème fraiche och ost.
pizzadeg
25 g jäst
2 dl vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
4 1/2 dl vetemjöl
topping
2 dl crème fraiche
6 ägg
200 g vitost
2 blad svartkål
1 kruka färsk krydda, till exempel oregano
svartpeppar
1. Värm vattnet till ljummet. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
2. Rör ner olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta upp en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
3. Dela degen i två och kavla ut till pizzabottnar på varsitt bakplåtspapper. Bred crème fraiche på båda bottnarna men lämna kanten längst ut.
4. Knäck äggen över bottnarna och ställ in mitt i ugnen, samtidigt eller var för sig. Grädda tills pizzorna ser färdiga ut. Strimla svartkålen under tiden.
5. Ta ut pizzorna och strö över smulad vitost och svartkål. Klipp färsk krydda över och avsluta med att dra ett varv med svartpepparkvarnen.
Text & recept: Camilla Pérez